Werkwijze

Eerste consult: Intakegesprek

Houd rekening met een gesprek van ca. 1 – 1 1/2 uur. Bij het maken van een afspraak voor een intake zend ik een online in te vullen anamneseformulier toe dat ik graag uiterlijk 1 dag voor onze afspraak ingevuld retour ontvang. Reken op circa 10-15 minuten om deze vragenlijst in te vullen. Daarnaast kan het zijn dat ik aanvullend een meer uitgebreide online vragenlijst laat invullen. Hiervoor krijgt je dan een aparte uitnodiging. Het invullen van deze vragenlijst kan nog ca 20 minuten extra kosten. Het geeft extra inzicht in welke systemen in het lichaam extra aandacht behoeven en kan gedurende het traject vaker worden ingevuld zodat resultaten van de behandeling eenvoudig inzichtelijk worden.

In de consultprijs is begrepen mijn voorbereidingstijd.

Laboratoriumonderzoek
Afhankelijk van je gezondheidsvraag bespreek ik tijdens het eerste consult of ik aanvullend laboratoriumonderzoek adviseer. Dat kan zijn bloedonderzoek, urineonderzoek, speekselonderzoek of ontlastingsonderzoek.
De kosten van laboratoriumonderzoek zijn niet in begrepen in de consultprijs. Ontlastingsonderzoek wordt door het laboratorium rechtstreeks gefactureerd. De overige onderzoeken worden over het algemeen door mijzelf gefactureerd. De factuur van deze onderzoeken valt niet onder het eigen risico van de basisverzekering.

 

Vervolgconsult: bespreking uitslagen en behandelplan

Mijn advies op basis van de intake en eventuele uitslag(en) van het aanvullend onderzoek bespreek ik in een vervolgconsult. Afhankelijk van hoeveel er is onderzocht en besproken moet worden zal dit gesprek ook ca. 1 – 1 1/2 uur in beslag nemen. Bij afsluiting van het intakegesprek zal daar al voldoende duidelijkheid over zijn en houden we hiermee rekening bij het maken van dit vervolgconsult.

Deze bespreking bestaat altijd uit de volgende elementen:

 1. Analyse uitkomst en betekenis van de uitslagen van laboratoriumonderzoek (indien van toepassing)
 2. Suppletieadvies
 3. Voedingsadvies
 4. Specifieke informatie omtrent de werking van metabole processen.
 1. Uitslagen laboratoriumonderzoek
  De uitslagen van laboratoriumonderzoeken worden altijd meegegeven. Vraag uitslagen van eerder onderzoek ook altijd op bij uw huisarts of specialist in het ziekenhuis! U heeft hier recht op in het kader van het opbouwen van uw persoonlijk gezondheidsdossier. Uitslagen in het ziekenhuis zijn ook vaak online in te zien en als pdf op te slaan.
 1. Suppletieadvies
  Het suppletieadvies wordt altijd op schrift meegegeven en/ of beveiligd nagezonden vanuit het online cliëntdossier. In dit advies kan het zijn dat ik een voorkeur uitspreek voor een bepaald merk. Mijn voorkeur baseer ik op de mij bekende kenmerken van kwaliteit en samenstelling van dat betreffende supplement.Supplementen kunnen via mij verkregen worden. Daarbij geef ik doorgaans een korting van 10% op de adviesprijs. Van de meest gangbare supplementen heb ik meestal een kleine voorraad. Meer specifieke supplementen zal ik moeten bestellen. Extra verzendkosten die dit eventueel met zich meebrengt belast ik dan door. Uiteraard is het altijd mogelijk om zelf het juiste supplement elders te halen of bestellen.
 1. Voedingsadvies
  U krijgt altijd een algemeen voedingsadvies op schrift mee. Tijdens het consult worden specifieke aanpassingen hierop besproken. Ik adviseer om dit tijdens het consult te noteren (pen en papier zijn altijd beschikbaar). Het is ook mogelijk een meer uitgebreide uitwerking op schrijft van mij te krijgen. Het spreekt voor zich dat hier voor mij meer werk in zit. Hiervoor vraag ik dan ook een aanvullende vergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de complexiteit van het advies en dus ook de tijd die het van mij vraagt om het uit te werken. Vooraf zal ik aangeven wat de kosten hiervan zijn.
  Onderdeel van dit stuk zal ook altijd zijn de interpretatie van het laboratoriumonderzoek en een uitleg van de betekenis hiervan in uw gezondheidssituatie.
 1. Specifieke informatie omtrent de werking van metabole processen.
  Als orthomoleculair adviseur kijk ik niet enkel naar de symptomen van je gezondheidsklachten en hoe deze te bestrijden. Juist het zoeken naar de oorzaak van die klachten is de oplossing naar een blijvend herstel. Om te begrijpen waarom bepaalde veranderingen in leefstijl (zoals voeding, beweging en stress-reductie) nodig zijn leg ik tijdens een consult graag uit hoe je de ‘gebruiksaanwijzing van jouw lichaam’ dient te lezen. Dat doe ik vaak met behulp van korte presentaties. Door te begrijpen waaróm je leefstijl (mede) de oorzaak is op jouw gezondheidsklacht is het makkelijker om de gewenste aanpassing door te voeren. De PDF-versie van die presentaties kan ik op verzoek nazenden.

Getuigenissen

Ik ben nog steeds blij dat ik deze manier van eten heb ontdekt. In het begin was het soms moeilijk maar ik ben toch doorgegaan met steun van Marian. Soms sjoemel ik wel eens maar keer dan toch snel weer terug. Conditioneel enorm vooruit gegaan en geniet weer van een uitdaging.
Netty (60 jaar)
Ik heb er iets meer dan een half jaar over na lopen denken. Zal ik wel of zal ik niet. Iemand had gezegd dat je goed gemotiveerd moest zijn, omdat het voedingsplan best extreem was. Maar toen ik mezelf terug zag op mijn vakantiefoto's ging de knop om. Op mijn verjaardag zat ik voor het eerst bij Marian. En ik moet zeggen dat het me 100 procent is meegevallen. Er zijn zoveel dingen die ik nog gewoon kan eten. De eerste twee weken heb ik wel mijn weg moeten vinden, maar daarna heb ik onder andere met hulp van de recepten op de facebooksite een weekmenu gemaakt met alle onderdelen erin. Hierdoor hoef ik niet zo te puzzelen wat ik wanneer ga eten. En nu vier maanden later ben ik 16 kilo lichter en bijna op mijn streefgewicht. Maar als bonus slaap ik beter, zijn mijn nagels harder en voel ik me niet meer zo moe. Eigenlijk heb ik maar van een ding spijt .....dat ik dat halve jaar getwijfeld heb.
Martine
Copyright 2015 - 2019 Your Life Balance
| Webdesign Branding New | Webteksten Waardevolle webteksten |