Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.

Ca. 400 v. Chr. zag Hippocrates het al: de geneeskrachtige werking die voeding kan hebben. Vanmorgen las ik tot mijn grote vreugde in de krant dat men bij het alzheimeronderzoek nu ook voorzichtig in die richting gaat denken. Neuroloog Philip Scheltens, oprichter en directeur van het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam, zegt in het interview: “Ik denk dat er meer naar de rol van voeding gekeken kan worden. Misschien kun je de voedingsstoffen die nodig zijn om de verbindingen aan te leggen van buitenaf inbrengen.” Het gaat hierbij om de verbindingen tussen de verschillende cellen in ons brein.

Een prachtig inzicht van deze neuroloog: voedingsstoffen inzetten als medicijn om schade aan cellen te herstellen. Een inzicht waarmee hij zich op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde lijkt te begeven! Het zou helemaal prachtig zijn hij nog een stap verder zou gaan en voedingsstoffen niet alleen curatief (achteraf, genezend), maar ook preventief (vooraf, voorkomend) zou willen gaan inzetten. En uiteraard geldt dat niet alleen voor Alzheimer. De orthomoleculaire geneeskunde is bij uitstek geschikt om de typisch Westerse ziekten en gezondheidsklachten, zoals atherosclerose (aderverkalking), diabetes mellitus (ouderdomssuiker), kanker, osteoperose, slapeloosheid en depressie bij de wortel aan te pakken. Het is immers allang geen geheim meer dat deze ziekten hun oorzaak vinden in een ongezond leefpatroon. Door een gezond leefpatroon aan te nemen is de kans dat men door één van deze ziekten wordt geveld aanzienlijk kleiner. Dat betekent een gezond beweegpatroon, een gezonde balans tussen spanning en ontspanning én een gezond voedingspatroon.

Voor wie meer wil weten: houd mijn blogs in de gaten. Of nog beter: maak eens een afspraak voor een orthomoleculair advies via info@your-lifebalance.nl!