Maak ieder recept in je kerstmenu gezond(er) met deze 10 tips!

Een BONUSblog! Zie het maar als een vroeg kerstcadeautje van mij aan jou. ;-) Want minder dan één week zitten we al aan kerstdiner! Heb jij je planning voor het kerstdiner al rond? Alle recepten uitgezocht, de boodschappenlijst geschreven, misschien de...

Continue reading →

Een pleidooi voor echt eten

Gisteren had ik mijn eerste groep voor de workshop "Aan tafel met Marian". En al zeg ik het zelf, het was een succesvolle start! De verhelderende inzichten vlogen over tafel en heel trots ben ik op het commentaar van...

Continue reading →

Wat durf jij te veranderen?

Als je blijft kijken, zoals je altijd hebt gekeken, blijf je denken, zoals je altijd hebt gedacht. Als je blijft denken, zoals je altijd heb gedacht, blijf je geloven, zoals je altijd hebt geloofd. Als je blijft geloven, zoals je altijd hebt geloofd, blijf...

Continue reading →

Ki-no-a? Kien-wa? Quinoa!

Dit weekend wil ik jullie graag kennis laten maken met Quinoa (spreek uit als ‘Kien-wa’). Quinoa wordt wel een ‘pseudograan’ genoemd. Je eet het namelijk als een graan, in plaats van rijst bijvoorbeeld. Maar eigenlijk is het het zaad en...

Continue reading →

Dit is NIET de blog-post waar je al naar uitkeek…

Wat!? Wat is dat nou voor een binnenkomer....dit is NIET de blog-post waar je al naar uitkeek.... Toch is het zo...en doe ik iets dat iedere marketeer mij afraadt omdat het mijn betrouwbaarheid zou schaden: de tijd waarop jij de blog-post...

Continue reading →

Maar o wee, wat bitt’re smart!

... Eerlijk zullen we alles delen Suikergoed en marsepein Maar o wee, wat bittere smart ... Hoe waar! Want "suikergoed en marsepein" leiden uiteindelijk tot bitt're smart als je geen maat kunt houden. Zó had ik nog nooit tegen de tekst in dit liedje aangekeken!...

Continue reading →

Schrijf je nu in voor de workshop: “Aan tafel met Marian”!

Uit eigen ervaring ken ik de haat-liefde verhouding die je met eten kunt hebben, zeker in de maand december! Als liefhebber van alles wat lekker is, was de decembermaand altijd weer een beproeving. En in januari brak de tijd...

Continue reading →

Chocolade letters!

De Sint is weer in het land! Traditioneel de tijd van suikergoed en marsepein, pepernoten, speculaas en chocoladeletters. Nu zou ik vanuit mijn voedingsachtergrond natuurlijk een hele tirade kunnen afsteken over hoe slecht al dat 'lekkers' is en dat...

Continue reading →