Ben jij gezond genoeg?

Met ‘genoeg is genoeg’ doe je onrecht aan je talenten, dat was de boodschap die Nisandeh Neta ons voorhield tijdens de de Business Bootcamp van Open Circles. Iedereen heeft het in zich heeft om te excelleren. De Nederlandse moraal is nogal eens dat we niet met onze kop boven het maaiveld mogen uitsteken en dat veel geld verdienen vies is. Maar wanneer je meer verdient dan jijzelf nodig hebt, dan heb je het (letterlijke) vermogen om anderen te helpen zich te verbeteren. Dat kan zijn door geld te geven aan hen die minder hebben dan jij of dat kan zijn door jouw kennis en kunde in te zetten om anderen hun talenten te laten ontplooien. Nisandeh’s boodschap was geen genoegen te nemen met genoeg voor jezelf, als je met jouw talenten meer geld kunt genereren om anderen te helpen.

In deze gedachtegang ontdekte ik een parallel met datgene waar ik de laatste jaren mijn vak van heb gemaakt. Met mijn praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde wil ik waarde toevoegen aan datgene wat voor de meesten van ons toch het meest waardevol is in zijn/ haar leven: onze gezondheid! We nemen onze  gezondheidsklachten vaak voor lief, we vinden het ‘normaal’ om af en toe hoofdpijn te hebben, snifferigheid hoort erbij, een opgeblazen gevoel, een haperende stoelgang. Gebrek aan energie, moe zijn is iets waar heel veel mensen aan lijden. En ach ja, ‘ouderdom komt met gebreken!’ Toch zeggen de meesten van ons dat ze gezond zijn. Kennelijk liggen de gezondheidsklachten die ik net noemde op de ‘normaal’-lijn? Net zo goed als dat de meeste mensen menen dat ze ‘normaal gezond’ eten. 

Met mijn praktijk, en deze blog is daar onderdeel van, wil ik bereiken dat we meer van onszelf gaan vragen. Door écht gezond te gaan eten kan je een veel grotere gezondheid ervaren. Met meer energie, zonder de typische ‘normale’ klachten. Het is dan ook mijn streven mensen te laten ervaren dat zij kunnen excelleren in hun gezondheid. Echt gezond kun je meer betekenen voor diegenen die je het meest dierbaar zijn, en waarschijnlijk ook langer.

En geloof me, ik ben zelf niet heiliger dan de paus… Ik ken maar al te goed de verlokkingen van al dat ‘lekkers’ in ons moderne, westerse voedingspatroon. 

Tijdens mijn ontdekkingstocht naar een gezond(er) leven voor mij en mijn gezin heb ik echter inmiddels ook hele mooie alternatieven voor al dat lekkers gevonden. Bij ons staan tegenwoordig altijd rauwe noten bij de borrel, gecombineerd met gedroogde zuidvruchten. Ik heb een fantastisch recept ontdekt voor een chocoladetaart die ongelooflijk lekker is én ook nog voedingswaarde heeft! Sinds ik tussen de middag geen brood meer eet, heb ik geen last meer van de typische middagdip. En ga zo maar door.

Eén van mijn voornemens naar aanleiding van de training van vorig week is deze kennis aktiever met je te delen. Ik ga je met ingang van komende maandag (ja ik kies bewust voor het begin van de week!) wekelijks informeren over een voedingsprodukt dat een bijzondere bijdrage kan leveren aan jouw gezondheid.

Ben jij gezond genoeg? Of neem jij geen genoegen met ‘normaal’ gezond en zou je best wat bij willen leren over écht gezonde voeding. Schrijf je dan nú in als volger van deze blog. Linksboven naast deze tekst vind je daarvoor de mogelijkheid. Doen hoor! 😉

PS Nieuwsgierig geworden naar de Business Bootcamp? Klik dan door naar www.businessbootcamp.nl.